Hvad er fiskeolie

Hvad er omega 3?

Fiskeolie er en af de rigeste kilder til omega 3-fedtsyrer, vi har. Fiskeolie indeholder omega 3-fedtsyrerne, EPA og DHA som er er gode for hjernen, hjertet og synet. EPA og DHA hjælper til en normal hjertefunktion. DHA bidrager til at vedligeholde en normal hjernefunktion og normalt syn. Den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på 250 mg DHA og EPA. DHA hjælper til at vedligeholde en normal hjernefunktion og et normalt syn. Den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på 250 mg DHA. Derfor er det vigtigt at få nok omega 3.

Fed fisk, gerne flere gange om ugen, hjælper dig til at få omega 3 nok. Hvis du ikke er så glad for fisk, så er det en god ide at supplere med et dagligt tilskud af fiskeolie.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi spiser fisk mindst 2 gange om ugen som hovedret og flere gange om ugen som pålæg. Vi skal gerne have 350 gram fisk om ugen, heraf ca. 200 g fed fisk. Sild, makrel, laks, ørred, ansjoser og sardiner er gode kilder til omega 3.

Spiser du mindre end 350 g fisk om ugen, kan et tilskud af fiskeolie være en god ide.
EPA og DHA er begge flerumættede fedtsyrer.

 

Vidste du?

At alle fiskeolietilskud på det danske marked er kontrolleret, sådan at du kan være sikker på, at indholdet af tungmetaller er meget lavt, og at olien ikke er harsk. Husk at opbevare dine fiskeoliekapsler ved stuetemperatur og ikke i direkte sol – overhold sidste anvendelsesdato, som du finder på pakken.

Vores fiskeolie er fremstillet af friske fede fisk, og en hurtig raffineringsproces sikrer, at vores produkter altid lever op til en høj standard for renhed og harskhed.

 

Totox-tal

Totox/harskning/oxidation/iltning er ét og det samme.
Totoxtallet er et udtryk for den totale iltning og dermed harskning af fiskeolien. Værdien siger noget om, hvordan olien tidligere er blevet håndteret og aktuelt er blevet opbevaret.
Totoxtallet udregnes ved hjælp af følgende formel: (Peroxid-værdien PV x 2) + anisidin-værdien AV.
Peroxidtallet er den primære måleenhed for oliens øjeblikkelige harskningsniveau og et vigtigt parameter for oliens kvalitet.
Anisidin-niveauet fortæller noget om oliens historie, og tallet fortæller derfor, hvordan olien er blevet håndteret og opbevaret. Anisidiner er harskningsprodukter, der opstår, når olien opvarmes.

De fisk der anvendes i Futuras fiskeolie produkter er sardiner og ansjoser, som alle er små fede fisk. Fiskene fanges i syd Amerika udfor Peru og Chiles kyst, da fiskebestanden her har et højt indhold af omega-3. Den høje andel omega-3 kommer bl.a. af at fisken spiser en speciel type plankton, fiskens formeringsmønster og vandtemperaturen.
Futura lever op til EU´s Friskhedskriteriet for human brug.
For at sikre friskhed og god smag af fiskeolien skal olien undgå udsættelse for lys og ilt. For Futuras fiskeolie sørger vi derfor for en lukket proces, hvor olien til alle tider er beskyttet af beskyttende atmosfære. Fx under transporten.
Den øjeblikkelige forarbejdning af fisk, der sker inden for 36 timer, er også vigtigt for at holde fiskeolien frisk og beskyttet mod oxidation (iltning).
Desuden er vores fiskeolie beskyttet med antioxidanter (Tocopherolrig ekstrakt), som er stoffer, der arbejder mod oxidation processer.
Futura følger de standarder og anbefalinger til oxidation værdier, som Den Europæiske Farmakopé (Ph.Eur) og GOED: Global Organisation for EPA og DHA Omega-3) har sat.

Farmakopé krav: GOED krav:
PV: Max 10 mekv/kg PV: Max 5 mekv/kg
AV: Max 30 mekv/kg AV: Max 20 mekv/kg
Totox: Max 50 mekv/kg Totox: Max 26 mekv/kg

De nyeste Totox tal for Futura bliver løbende tjekket og opdateret her på hjemmesiden:

September 2018:
Futura Omega-3 Premium 5,0
Futura Fiskeolie 1000: 3.2
Futura Fiskeolie/ingefær: 3.2
Futura Kolesterol: 3.2

Din vara har lagts till i varukorgen. För att ta del av rabatten måste du vara inloggad som medlem.
Log ind eller Bliv medlem