Anja Balegaard

Der skal være balance mellem sundhed og nydelse

Masser af frisk luft, god mad – og en kanelsnegl. Vi har spurgt naturopat Anja Ballegaard, som også er den ene forfatter til bogen Rejsen til Sundhed, hvad sundhed er for hende.

Hvordan definerer du sund livsstil – hvad betyder det for dig?

Sundheden findes for mig i en balance mellem sundhed, nydelse og nærvær. Der, hvor man vågner med energi og lyst til at springe ud af sengen. Følelsen af at være fyldt med nærende og livgivende mad, uden at være stopmæt. Evnen til at føre en livsstil, der ikke er styret af diæter, men sund fornuft, som også giver plads til en kanelsnegl, hvis bare man virkelig nyder, værdsætter og er tilstede når man spiser den.

Hvornår føler du dig mest sund?

Når jeg har husket at trække vejret ordentlig, været ude i den friske luft, drukket rigeligt med vand og spist en masse friske grøntsager.

Hvad er det bedste, du har gjort for din sundhed?

At skrive Rejsen til sundhed. Før den var jeg godt og grundig sundhedsforvirret og var kørt fuldstændig i en blindgyde omkring, hvad en helt almindelig sund livsstil er. Gennem interviews med internationale sundhedseksperter fandt vi frem til en formel, som jeg nu kan leve efter uden askese.

Hvad er dit bedste tip til en sund hverdag?

Juice og smoothies i alle afskygninger. Det er en genial måde at få en masse grøntsager indenbords, selv hvis tiden er knap.

Din vara har lagts till i varukorgen. För att ta del av rabatten måste du vara inloggad som medlem.
Log ind eller Bliv medlem