omega-3 Hjerte Kapsler

Hvad er omega-3?

Fiskeolie er rig på omega-3

Fiskeolie er en af de bedste kilder til omega-3 fedtsyrer, vi har. Fiskeolie indeholder omega-3 fedtsyrerne EPA og DHA, som er gode for hjernen, hjertet og synet. EPA og DHA hjælper med at vedligeholde en normal hjertefunktion. DHA bidrager til at vedligeholde en normal hjernefunktion og et normalt syn. Den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på 250 mg DHA og EPA. Derfor er det vigtigt at få nok omega-3.

Fed fisk, gerne flere gange om ugen, hjælper dig til at få nok omega-3. Hvis du ikke er så glad for fisk, er det en god ide at supplere med et dagligt tilskud af fiskeolie.

Anbefalinger om fisk

Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi spiser fisk mindst 2 gange om ugen som hovedret og flere gange om ugen som pålæg. Vi skal gerne have 350 gram fisk om ugen, heraf ca. 200 g fed fisk. Sild, makrel, laks, ørred, ansjoser og sardiner er gode kilder til omega-3.

Spiser du mindre end 350 g fisk om ugen, kan et tilskud af fiskeolie være en god ide.
EPA og DHA er begge flerumættede fedtsyrer.

Vidste du?

At der er krav om max indhold af tungmetaller for alle fiskeolietilskud I EU. Så du kan være sikker på, at indholdet af bestemte tungmetaller er meget lavt.

Vores fiskeolie er fremstillet af friske fede fisk og en hurtig raffineringsproces sikrer, at vores produkter altid lever op til en høj standard for renhed og harskhed.

Totox-tal

Totox/harskning/oxidation/iltning er ét og det samme.
Totoxtallet er et udtryk for den totale iltning og dermed harskning af fiskeolien. Værdien siger noget om, hvordan olien tidligere er blevet håndteret og aktuelt er blevet opbevaret.
Totoxtallet udregnes ved hjælp af følgende formel: 2 x Peroxid-værdien (PV) + anisidin-værdien (AV)
Peroxidtallet er den primære måleenhed for oliens øjeblikkelige harskningsniveau og et vigtigt parameter for oliens kvalitet.
Anisidin-niveauet fortæller noget om oliens historie, og tallet fortæller derfor, hvordan olien er blevet håndteret og opbevaret. Anisidiner er harskningsprodukter, der opstår, når olien opvarmes.

De fisk, der anvendes i Futuras fiskeolie produkter, er sardiner og ansjoser, som alle er små fede fisk. Fiskene fanges i Sydamerika ud for Peru og Chiles kyst, da fiskebestanden her har et højt indhold af omega-3. Den høje andel omega-3 kommer bl.a. af, at fiskene spiser en speciel type plankton, fiskenes formeringsmønster og vandtemperaturen.

Futura lever op til EU´s Friskhedskriterie for human brug

For at sikre friskhed og god smag af fiskeolien skal olien undgå udsættelse for lys og ilt. For Futuras fiskeolie sørger vi derfor for en lukket proces, hvor olien til alle tider er beskyttet af beskyttende atmosfære. Fx under transporten.
Den øjeblikkelige forarbejdning af fisk der sker inden for 36 timer, er også vigtig for at holde fiskeolien frisk og beskyttet mod oxidation (iltning). Desuden er vores fiskeolie beskyttet med antioxidanter (Tocopherolrig ekstrakt), som er stoffer, der arbejder mod oxidationsprocesser. Futura følger de standarder og anbefalinger til oxidationsværdier, som Den Europæiske Farmakopé (Ph.Eur) og GOED: Global Organisation for EPA og DHA Omega-3) har sat.

Farmakopé krav: GOED krav:

Totox: Max 26 mekv/kg

De nyeste Totox tal for Futura bliver løbende tjekket og opdateret her på hjemmesiden:

Totox tal januar 2020:

Futura Fiskeolie Premium 4
Futura Fiskeolie 1000: 5,5
Futura Aktiv – Totox: 5,5
Futura Fiskeolie +ingefær Totox: 5,5
Futura Fiskeolie Kolesterol Totox: 5,5