Sunde knogler – hele livet

Fra omkring 40 årsalderen aftager knoglemassen med ca. 1 procent om året for kvinders vedkommende og med 0,5 procent for mænds. På den måde har vi et helt naturligt knogletab gennem livet, fordi de celler, der danner nyt bindevæv, ikke længere kan reparere de huller, der kommer i knoglevævet.

Hormoner og knogler

Både mænd og kvinders kønshormoner, testosteron og østrogen, har stor betydning for knoglevævet, da testosteron og østrogen stimulerer de knogleopbyggende celler.

Overgangsalderen

Når kvinder kommer i overgangsalderen, falder niveauet af østrogener på kort tid. Derfor sker der et stort tab af knoglemassen hos kvinder i forbindelse med overgangsalderen. For nogle kvinder helt op til 6-10% om året. Hvis du sørger for at spise dig til et højt indhold af kalk og D-vitamin, kan du mindske knogletabet. Calcium og vitamin D hjælper til at begrænse tabet af knoglemineral hos kvinder i den postmenopausale alder.

Nyd livet og hold dig i gang

Kalk er nødvendigt for vedligeholdelse af dine normale knogler, D-vitamin bidrager til knoglernes normale funktion og fysisk aktivitet er godt for knogleopbygningen, mens inaktivitet fører til afkalkning af knoglerne. Derfor gælder det om at holde sig i gang!

Du kan selv spille en aktiv rolle, når det gælder om at bevare din knoglemasse:
• Dyrk regelmæssig motion.
• Spis fede fisk, der tilfører kroppen D-vitamin.
• Kom ud i solen! Sollys gør, at du selv danner D-vitamin i huden.

Sørg for at få kalk nok – hver dag.

Husk en sund og varieret kost. Vi har brug for mad og drikke, der er rig på kalk og D-vitamin. fx vil ½ liter mælk om dagen give dig godt med kalk. Hvis du ikke får helt nok – kan du overveje at omlægge din kost, eller tag et kosttilskud med kalk.

3 tips til at huske dit kosttilskud

• Skab en fast rutine, så du tager dem på det samme tidspunkt – hver dag – det kan fx være sammen med et måltid, eller når du børster tænder.

• Stil glasset med dit kosttilskud et sted, hvor du kan se det.

• Sæt en reminder på din telefon – indtil det er blevet en god rutine i hverdagen.

Din vara har lagts till i varukorgen. För att ta del av rabatten måste du vara inloggad som medlem.
Log ind eller Bliv medlem