futura, kalk

Futura kalktilskud kommer i patenteret synkevenlig tabletform

Som de første kosttilskudsproducenter har Orkla Care, der står bag Futura, udviklet en designbeskyttet tabletform, der er nemmere at synke. I denne artikel kan du læse om den helt særlige tabletform som Futura Kalk kommer i.

Futura kalktilskud kommer i patenteret synkevenlig tabletform

Den mandelformede tablet der er lettere at synke

Nogle kosttilskud kommer i ret store tabletter, der kan være svære at synke, uanset om du ellers har synkebesvær eller ej. Det kan få nogle forbrugere til helt at fravælge kosttilskud eller tage færre end den anbefalede dosis, så de ikke opnår den fulde mængde af gavnlige vitaminer og mineraler. Og det ville da være ærgerligt, for faktisk behøver tabletter slet ikke at være så svære at synke.

Det er grunden til at vi hos Orkla Care har samarbejdet med nogle af Danmarks førende eksperter på området for at udvikle den ideelle tabletform. Og det er lykkedes os! Den perfekte synkevenlige tablet er formet som en mandel, hvilket gør tabletten væsentlig lettere at synke, end en rund tablet – så nu er der ingen grund til ikke at få din anbefalede daglige dosis af vitaminer og mineraler.

Hvordan fandt vi frem til den nye tabletform?

Vejen til den synkevenlige tabletform fortæller vi gerne om. Vi en nemlig stolte af, at have udviklet så simpel og samtidig effektiv løsning på et problem, der kan stå i vejen for at supplere kosten med vitaminer og mineraler.

Sanela Seric, der er farmaceut og compliance specialist hos Orkla Care satte i 2014 et forskningsprojekt i gang, i samarbejde med en af verdens førende eksperter indenfor området, Daniel Bar-Shalom. Daniel er Associated Professor på Københavns Universitet og ekspert i orale formuleringer, og han har ledet forskningsindsatsen for at undersøge, hvilken tabletform der er lettest at synke.

Inspirationen kommer fra naturen

Holdet af forskere kiggede på naturen, inden de udviklede prototypen på det vi kalder ”Den Perfekte Tabletform”. I naturen ser man nemlig at selv de mindste dyr er i stand til at synke kerner fra frugt uden besvær eller gener. Det er på den måde, at kernerne derefter naturligt spredes i naturen som en del af livets cyklus.

Og det var med denne grundtanke som udgangspunkt, at holdet af forskere arbejdede ud fra idéen om den mandelformede tablet, der i forskningsprojektet blev testet op imod en klassisk rund tablet. Forskningsresultaterne, der er blevet offentliggjort i forskningstidsskriftet ”Tablets and Capsules” i januar 2016, viste tydeligt, at det var signikant lettere at synke den mandelformede tablet, end det var at synke de klassiske runde tabletter

Det er på baggrund af dette studie, at Orkla Care har skiftet til den nye synkevenlige tabletform i Futuras kalk produkter.